Apple Gebruikersgroep Limburg

Ghostery

Zoals je misschien weet kun je in Safari Extenties installeren
onbekend

Een van die Extenties heet Ghostery.

Wat doet Ghostery?

Ghostery laat je zien wie er allemaal zit mee te kijken als je een pagina bezoekt. Dat mee kijken zijn de beroemde cookies.Ik had eens
beslist.nl ingetikt en je ziet dat er 8 bedrijven zitten mee te kijken wat jij gaat zoeken.  
onbekend


Die  meekijkers kun je in Ghostery blokkeren. Zodat ze niet kunnen zien wat jij gaat zoeken. 

onbekend

Als je ze blokkeert moet je de pagina herladen, dat doe je met het cirkelpijltje rechts in het venster waar de URL staat.


onbekend


Ghostery bestaat ook voor IOS in een vorm van een browser. En hij is er ook voor andere browsers.

AppleTV 4

Gisteren 7 november 2015, de Apple TV gekocht, bij de MediaMarkt. in Heerlen. Je merkt dat het PC mensen zijn, toen ik informatie vroeg, moest hij gaan kijken op de site bij Apple, ik dacht dat kan ik zelf ook. Een gesprek voeren met die man ging ook niet, toen ik tegen hem zei dat ik het volgend jaar een MacBook wilde kopen, mits er een snellere processor in zit, gaf hij geen krimp, volgens mij hoorde hij het in Keulen donderen. Welke ik moest hebben, de 64 of de 32, waarop ik stoer antwoordde de 64, goh dat weet hij wel, valt weer mee. Het verschil is 60 euro en moet je het daarvoor laten. Je weet hoe het is met Apple. binnen de kortste keren is 32 te klein en dan moet je toch die grote aanschaffen.

In de verpakking vindt je wel een lighntning kabel, maar de oplader ontbreekt, volgens mij gaan ze er vanuit dat je of een IPad, IPhone, of een Mac hebt. En wat kost nu een opladertje voor Apple. Voor dat bedrag had het er bij moeten zitten.
Installeren is een crime. De App remote is nog niet geüpdatet voor de de Apple TV4 een grote nalatigheid als je het mij vraagt. Ik heb maar meteen gevraagd of ze soms gek zijn, bij Apple om dat niet te doen, ik ben IOS tester, dus dat berichtje is snel geschreven. Streamen van muziek naar Apple TV4 gaat niet goed, hij pakt steeds een ander nummer en geeft een of andere foutcode.

De programma's zijn summier een indeling tussen gratis en betaald vind je niet. Ook de genres zijn ver te zoeken. Blijkbaar zijn er te weinig Apps. Zoeken is een crime, het zelfde als het installeren lettertje voor lettertje. Een remote op de IPad met een toetsenbord zou welkom zijn.
Wat ik ook een groot nadeel vind is dat er geen digitale geluidsuitgang meer op zit. Nu moet altijd je TV aanstaan als je muziek wilt streamen, niet erg milieu bewust.

Voor sommige Apps heb je toch een controler nodig, daar is de afstandbediening te summier voor.
Screamen van je eigen gekochte muziek gaat met horten en stoten en is niet naar te luisteren. En ik heb draadloos 201,5 MB down en 21,6 up gemeten met een speedtest App, dus aan mijn snelheid kan het niet liggen.

Al met al is dit product te vroeg in de markt gezet, het is niet af. Amateuristisch als je het mij vraagt. Apple TV is nog steeds een hobby object van Apple.

Snapseed 2.0 voor IOS

Gisteren was er een update voor Snapseed voor de Ipad en Iphone. Ik heb de App ooit gekregen van Apple in de eerste reeks van de week die men had tussen kerst en Driekoningen. Was een tof programma waar je snel met de NIK filters een foto kon bewerken op de Ipad. Ik doe onderweg, op vakantie mijn Ipad meenemen en dan de foto's die ik maak met de 800e snel voor bewerken in een keer zien of je nog eens terug moet.

Helaas kun je nu geen Raw foto's meer bewerken in Snapseed, waardoor het voor mij in een keer van een Top App naar een waardeloos product gaat. Het is een trend aan het worden, zowel bij Apple met Foto's en nu bij Snapseed, dat waar Apple voor stond, kwaliteit en perfectie, wordt in geruild voor de massa product.
Foto onder gemaakt met een Nikon D300 en bewerkt met de oude Snapseed op een Ipad derde generatie.

_NIA5707_Snapseed

Foto's laat Macbook Pro Crashen

Had ik gisteren in het Park waar ik kom in een vogelkast een Valk gefotografeerd. Ik heb een Nikon 800E het objectief was een 70-200. Ik fotografeer altijd in RAW. De kast stond te ver weg om de valk groot in beeld te krijgen. Maar goed met een Nikon 800E met zijn 36 MGP kun je wel wat bijsnijden om toch nog een duidelijke foto te krijgen.
Wat voor elk programma een fluitje van een cent is, is dat niet bij Foto's, Als je het doet crasht de computer. hij doet niks meer. Het enige wat je kunt doe is de computer uit zetten en opnieuw op te starten.

Sinds Steve Jobs er niet meer is, is de visie weg, bij Apple. Geen kwaliteit meer in de programmering. Men moddert maar wat aan. Met laat iedereen die het wil mee testen, blijkbaar weet men het zelf niet meer. Als je commentaar een beetje brutaal is krijg je als antwoord dat men alleen nog maar commentaar in het Engels accepteert. Terwijl het altijd zo is dat je de grote internationale talen mag gebruiken. Zoals zijn Duits, Japans, Spaans Engels. Ik schrijf in het Duits.

Aperture wordt nu al verwaarloosd. Importeren via de SD kaart gaat niet meer. Apple heeft met Aperture een fantastisch mooi programma, maar met Foto's bereiken ze dat iedereen overstapt naar Lightroom. Lightroom werkt ook op een PC dus waarom nog zo'n dure Apple kopen als je de foto ook op een Acertje kunt bewerken.


_VCA3471

Tweede hands een Mac kopen waar moet je op letten

Tegenwoordig zie heel wat reclame langskomen op TV om een tweedehands Mac te kopen, en wie wil dat nu niet, Een Mac
ik was laats bij iemand die een tweede hands Imac had staan van Leap bij 500 euro voor betaald.
Hoe oud hij was en zo dat wist men niet.

De Imac had maar 2 GB intern en een harde schijf van 320GB Die 2GB intern geheugen is veel te weinig voor het huidige systeem versie Yosemite, die moet minimaal 8 GB hebben. Dus er moet extra geheugen in wil je bij de tijd blijven. Hem opwaarderen naar 8gb kost 175 euro, dan moet dat nog gemonteerd worden, ook nog 25 euro als je het zelf niet kunt. Dan ben je 700 euro kwijt voor een verouderde Imac uit 2007 die alleen nog maar kan internetten en een tekst kan verwerken met veel geduld.

Hoe kom je achter de leeftijd van een Apple Computer.

Elke Mac heeft een model nummer. Dat nummer kun je vinden als je het volgende doet.

Onder het
het Appletje links boven staat "Over deze Mac" klik dat aan. Je krijgt dan een scherm waar een overzicht staat van je computer. Onder die tekst staat "Systeem overzicht" klik daar op. Nu krijg je een scherm met 2 kolommen. In de rechtse kolom staat boven aan "Hardware overzicht" In de tweede regel staat
Modelaanduiding: Macbookpro5,3 in mijn geval. Die 5,3 is de model aanduiding hier kun je op zoeken.

Er is een Canadees die een App heeft gemaakt voor zowel IOS als voor de computer De App heet
MacTracker.

In Mactracker staat alle hardware die Apple ooit gemaakt heeft. Hier kan ik gaan zoeken op Macbookpro5,3 en vind dan alle gegevens.

De Imac had als model nummer 7,1 op dat nummer vind je een Imac uit 2007. Die is nog hoogstens 100 euro waard en niet meer en dan mag je nog 200 euro uitgeven aan geheugen. Meer als internetten en Mail en een beetje tekstverwerken, kan nog wel, maar dan heb je het ook gehad.