Apple Gebruikersgroep Limburg

Foto's laat Macbook Pro Crashen

Had ik gisteren in het Park waar ik kom in een vogelkast een Valk gefotografeerd. Ik heb een Nikon 800E het objectief was een 70-200. Ik fotografeer altijd in RAW. De kast stond te ver weg om de valk groot in beeld te krijgen. Maar goed met een Nikon 800E met zijn 36 MGP kun je wel wat bijsnijden om toch nog een duidelijke foto te krijgen.
Wat voor elk programma een fluitje van een cent is, is dat niet bij Foto's, Als je het doet crasht de computer. hij doet niks meer. Het enige wat je kunt doe is de computer uit zetten en opnieuw op te starten.

Sinds Steve Jobs er niet meer is, is de visie weg, bij Apple. Geen kwaliteit meer in de programmering. Men moddert maar wat aan. Met laat iedereen die het wil mee testen, blijkbaar weet men het zelf niet meer. Als je commentaar een beetje brutaal is krijg je als antwoord dat men alleen nog maar commentaar in het Engels accepteert. Terwijl het altijd zo is dat je de grote internationale talen mag gebruiken. Zoals zijn Duits, Japans, Spaans Engels. Ik schrijf in het Duits.

Aperture wordt nu al verwaarloosd. Importeren via de SD kaart gaat niet meer. Apple heeft met Aperture een fantastisch mooi programma, maar met Foto's bereiken ze dat iedereen overstapt naar Lightroom. Lightroom werkt ook op een PC dus waarom nog zo'n dure Apple kopen als je de foto ook op een Acertje kunt bewerken.


_VCA3471