Apple Gebruikersgroep Limburg

Snapseed 2.0 voor IOS

Gisteren was er een update voor Snapseed voor de Ipad en Iphone. Ik heb de App ooit gekregen van Apple in de eerste reeks van de week die men had tussen kerst en Driekoningen. Was een tof programma waar je snel met de NIK filters een foto kon bewerken op de Ipad. Ik doe onderweg, op vakantie mijn Ipad meenemen en dan de foto's die ik maak met de 800e snel voor bewerken in een keer zien of je nog eens terug moet.

Helaas kun je nu geen Raw foto's meer bewerken in Snapseed, waardoor het voor mij in een keer van een Top App naar een waardeloos product gaat. Het is een trend aan het worden, zowel bij Apple met Foto's en nu bij Snapseed, dat waar Apple voor stond, kwaliteit en perfectie, wordt in geruild voor de massa product.
Foto onder gemaakt met een Nikon D300 en bewerkt met de oude Snapseed op een Ipad derde generatie.

_NIA5707_Snapseed

Foto's laat Macbook Pro Crashen

Had ik gisteren in het Park waar ik kom in een vogelkast een Valk gefotografeerd. Ik heb een Nikon 800E het objectief was een 70-200. Ik fotografeer altijd in RAW. De kast stond te ver weg om de valk groot in beeld te krijgen. Maar goed met een Nikon 800E met zijn 36 MGP kun je wel wat bijsnijden om toch nog een duidelijke foto te krijgen.
Wat voor elk programma een fluitje van een cent is, is dat niet bij Foto's, Als je het doet crasht de computer. hij doet niks meer. Het enige wat je kunt doe is de computer uit zetten en opnieuw op te starten.

Sinds Steve Jobs er niet meer is, is de visie weg, bij Apple. Geen kwaliteit meer in de programmering. Men moddert maar wat aan. Met laat iedereen die het wil mee testen, blijkbaar weet men het zelf niet meer. Als je commentaar een beetje brutaal is krijg je als antwoord dat men alleen nog maar commentaar in het Engels accepteert. Terwijl het altijd zo is dat je de grote internationale talen mag gebruiken. Zoals zijn Duits, Japans, Spaans Engels. Ik schrijf in het Duits.

Aperture wordt nu al verwaarloosd. Importeren via de SD kaart gaat niet meer. Apple heeft met Aperture een fantastisch mooi programma, maar met Foto's bereiken ze dat iedereen overstapt naar Lightroom. Lightroom werkt ook op een PC dus waarom nog zo'n dure Apple kopen als je de foto ook op een Acertje kunt bewerken.


_VCA3471