Apple Gebruikersgroep Limburg

Gaat Apple toch de TV Markt op?


http://www.emerce.nl/nieuws/duitse-tvfabrikant-loewe-gered

S
oms zijn berichten opmerkelijk. Als je van plan bent om een TV te maken, dan zou het prettig zijn als je een fabrikant hebt die ze kan maken. Die ook over een netwerk beschikt om ze te kunnen repareren en te verkopen. Nu zijn het een voormalig topmanagers van Apple, maar dat is het achterdeurtje, om het nu niet groot in het nieuws te brengen. Loewe maakt mooie design TV' helemaal in de stijl van Apple.

Duitse tv-fabrikant Loewe gered

Een groep investeerders, bestaande uit Duitse familie-ondernemers en voormalige topmanagers van Apple en Bang & Olufsen, nemen belangrijke delen van de Duitse fabrikant Loewe over. Dat bedrijf is vooral bekend vanwege designtelevisies.
De continuïteit van het traditionele merk Loewe in Duitse handen is hiermee veiliggesteld, zo laat het bedrijf weten. Naast een nieuw hoofdkantoor in München blijven de ontwikkelingscentra in Kronach en Hannover bestaan, en andere centrale functies blijven in Kronach behouden.
In de toekomstplannen van Loewes nieuwe eigenaars staan smart home entertainment en digitale lifestyle-producten en de strategische samenwerking met de Chinese technologieleverancier Hisense centraal.
Vorig jaar ging het gerucht dat Loewe door Apple zou worden overgenomen. Daar blijkt dan toch een kern van waarheid in te te hebben gezeten, zij het dat Loewe niet bekend heeft gemaakt welke voormalige Apple managers bij de overname zijn betrokken.
In Duitsland zal Loewe van de beurs worden gehaald.