Apple Gebruikersgroep Limburg

Lion eerste indruk

Gisteren kwam die dan: Lion het lang verwachte nieuwe systeem van Apple. 4 Dagen te vroeg, want het Sterrenbeeld Leeuw, begint pas zondag.
Voordat je installeert, het volgende. Zorg dat je een TimeMachine Back-up hebt. Kijk of er nog Updates zitten op 10.6, want daar zijn misschien programma's bij die je nodig hebt voor het installeren van 10.7. Controleer of er fouten zitten in de harde schijf met het programma schijfhulpprogramma. Als dat zo is, haal ze er uit, met je installatie DVD van 10.6, kijk ook of de rechten in orde zijn. Ga naar systeemvoorkeuren en kijk bij inloggen, of bij de opstart, programma's automatisch gestart worden. Haal die er uit. En start de computer opnieuw op. Als dat allemaal gebeurd is, installeer dan 10.7.

Mocht er dan toch iets misgaan, dan kun je weer terug naar het oude systeem. Maak die keuze en begin overnieuw. Bij mij gaf hij aan, dat 10.7 er al opstond, dan blijft alleen, de schijf opnieuw formatteren over. En dan doet hij het.

Mail en launchpad, zijn voor mij de meest mooie verbeteringen.

Eindelijk af van de dock waar veel te veel instaat. Launchpad zou zo gemaakt moeten worden, dat die vast in beeld staat, en niet iedere keer moet worden opgeroepen. Ik ben het gestructureerde zo gewent van mijn IPad en IPhone, dat ze het hier ook vast er in moeten zetten. Voor 24 Euro krijg je heel veel fraais en ik heb 2 computers, dus voor mij is dat dan 12 euro.

In september houd ik een workshop over Lion, dus laat ik niet te veel kruit verschieten.