Apple Gebruikersgroep Limburg

Tweede hands een Mac kopen waar moet je op letten

Tegenwoordig zie heel wat reclame langskomen op TV om een tweedehands Mac te kopen, en wie wil dat nu niet, Een Mac
ik was laats bij iemand die een tweede hands Imac had staan van Leap bij 500 euro voor betaald.
Hoe oud hij was en zo dat wist men niet.

De Imac had maar 2 GB intern en een harde schijf van 320GB Die 2GB intern geheugen is veel te weinig voor het huidige systeem versie Yosemite, die moet minimaal 8 GB hebben. Dus er moet extra geheugen in wil je bij de tijd blijven. Hem opwaarderen naar 8gb kost 175 euro, dan moet dat nog gemonteerd worden, ook nog 25 euro als je het zelf niet kunt. Dan ben je 700 euro kwijt voor een verouderde Imac uit 2007 die alleen nog maar kan internetten en een tekst kan verwerken met veel geduld.

Hoe kom je achter de leeftijd van een Apple Computer.

Elke Mac heeft een model nummer. Dat nummer kun je vinden als je het volgende doet.

Onder het
het Appletje links boven staat "Over deze Mac" klik dat aan. Je krijgt dan een scherm waar een overzicht staat van je computer. Onder die tekst staat "Systeem overzicht" klik daar op. Nu krijg je een scherm met 2 kolommen. In de rechtse kolom staat boven aan "Hardware overzicht" In de tweede regel staat
Modelaanduiding: Macbookpro5,3 in mijn geval. Die 5,3 is de model aanduiding hier kun je op zoeken.

Er is een Canadees die een App heeft gemaakt voor zowel IOS als voor de computer De App heet
MacTracker.

In Mactracker staat alle hardware die Apple ooit gemaakt heeft. Hier kan ik gaan zoeken op Macbookpro5,3 en vind dan alle gegevens.

De Imac had als model nummer 7,1 op dat nummer vind je een Imac uit 2007. Die is nog hoogstens 100 euro waard en niet meer en dan mag je nog 200 euro uitgeven aan geheugen. Meer als internetten en Mail en een beetje tekstverwerken, kan nog wel, maar dan heb je het ook gehad.