Apple Gebruikersgroep Limburg

Hoofdstuk 14

Hoofdstuk 14 gaat over Scully de vent die Apple naar de afgrond heeft geleid. En ik heb me toen in de jaren 80 aan die vent geregeerd en ik doe het nog steeds. Het valt me op dat ik het beeld wat ik toen van hem had ook in werkelijkheid zo was. Ein Lak-affen zou de Duitser zeggen. Het staat wel niet zo omschreven, maar toch het is een goede benaming. Hij begreep niks van het spel van hoe je mensen naar een hoger niveau bracht. Ze scholden elkaar voor rot, ook tegen Steve, en dat kon hij niet begrijpen dat je een directeur kon uitschelden, maar Scully begreep niet dat als je samen iets moet doen wat de wereld zou veranderen, dat je dan op het zelfde niveau van omgang moet zitten, Scully was de man van rangen en standen en dat werkte niet bij de Macintosh afdeling van Apple.
Scully zette de prijs van de Mac op 2500 dollar Dat was in Nederland bijna 11000 gulden inclusief BTW. Dat was een belachelijke prijs. De programmeurs wilde 1000 dollar minder. Scully luidde in 1983 de ondergang van Apple in.

Het boek van Steve II

Ik heb me dan het boek van Steve gekocht. The Dutch version, op de IPad. Want zo hoort dat. Zo heeft Steve het bedoelt. En op de IPad is het goed te lezen. Je moet wel het scherm op sepia zetten, dat is rustiger voor de ogen. Ik ben geen lezer, want door mijn dyslexie kan ik me moeilijk concentreren op de tekst, Maar desondanks ben ik toch al bij hoofdstuk 13 beland. Het boek is vlot geschreven, het leest makkelijk. Komt natuurlijk ook dat je op de IPad je eigen letter grootte kunt kiezen en het lettertype. Standaard staat hij op Paletino, dit is niet verwonderlijk, want deze letter is een schreef letter die door Apple is uitgevonden. Op de IPad kun je ook notities maken tekstgedeelten markeren en dat verzamelt hij netjes voor je. De versie voor de IPad is een goede keuze. Je moet wel een WIFI verbinding hebben, want de tekst staat niet op je IPad opgeslagen. Nu moest ik, afgelopen week naar de tandarts en mijn tandarts loopt altijd achter op haar schema. Nu had ik het boek ook op mijn IPhone gezet. Als je een bladwijzer legt, op de plek waar je op de IPad gebleven bent en je opent hem op de IPhone, dan staat hij op dezelfde bladzijde. Dan lees je op de IPhone verder, dat gaat goed, ook heel goed leesbaar. Ga je dan wee verder op de IPad, dan staat hij daar waar je op de IPhone gebleven was. Kan het nog mooier, bijna niet.
Lees dat boek, want het is echt de moeite waard!!!!!!!!

Het boek van Steve

Vandaag kreeg ik een mail van L1 een zeker Paul Versteegen, of ik even wilde terugbellen, het ging over de biografie van Steve. Och  dacht ik bij me zelf, komt die vandaag dan uit?

Het boeide me niet, als ik eerlijk moet zijn. De biografie, is iets voor PC mensen, die er uit kunnen lezen hoe je succesvol kunt worden. Ik een oude doorgewinterde Apple-gebruiker volgt Steve al vanaf 1983, de tijd van de eerste Mac. Wat zou dat boek me nog kunnen vertellen. Maar toch maar even gebeld.
Meneer Versteeg, vroeg me wat ik er van vond dat de Biografie nu uit komt. Mijn antwoord, daar ben ik niet bezig. Het werd stil aan de ander kant van de lijn, hij had een enthousiaste gebruiker verwacht. Ik vervolgde dat als ik het boek zou kopen, dat dit alleen maar de digitale versie kon zijn, voor op mijn IPad, want daar zou ik Steve, postuum, een plezier mee doen. Steve is dood, vervolgde ik, dat ligt achter me een Apple Gebruiker kijkt naar voren naar alle nieuwe dingen die er komen.
Of de Apple dealers het alleen recht had van de verkoop van het boek, vroeg hij. Nee, want je kun ook bij Bol.com en ik zag ook dat je hem bij Dynabyte kunt kopen, iedereen wilt een graantje mee pikken van het grote succes van apple terwijl ze als je bij dynabyte een computer wilt kopen ze met je naar de PC's lopen.
Hij wilde een interview met me bij IVIZI voor de deur. Daar trapte hij tegen het zere been van me. Ik ga toch geen reclame maken voor een verkoper die de klant niet in het midden zet. Die de filosofie van Apple aan zijn laars lapt, daar doe ik niet aan mee, zoek je maar een andere gek. Je kunt bij mij thuis komen. Hij stelde voor, om het bij Dynabyte te doen. Ik vroeg hem, sinds wanneer is Dynabyte Apple. Wat een rare figuren zijn er bij L1. Ik maakte een einde aan het gesprek, want ik krijg de kots van die PC gebruikers die evn een item willen maken en mee willen varen op het succes van Apple. Hij hing op.
Ik heb hem nog de volgende mail gestuurd.
In de jaren dat ik Apple heb en dat is vanaf 1983, heb ik ondervonden dat Apple de Gebruiker in het middelpunt zet. Dat doe ik ook. Ik ga nu lekker naar een man toe die mijn hulp nodig heeft bij het installeren van zijn IPhone met IOS 5. Veel belangrijker dan een interview met L1, want daar help ik niemand mee.
Deze handtekening heb ik er onder gezet. Leek me wel op z'n plaats.

Creatieve mensen hebben Apple

Vriendelijke Groeten
Vincent
http://www.applezuid.nlHere’s to the crazy ones.
The misfits.
The rebels.
The troublemakers.
The round pegs in the square holes.
The ones who see things differently.
They’re not fond of rules. And they have no respect for the status quo. You can praise them, disagree with them, quote them,      disbelieve them, glorify or vilify them. About the only thing you can’t do is ignore them. Because they change things. They invent. They imagine. They heal. They explore. They create. They inspire. They push the human race forward. Maybe they have to be crazy. How else can you stare at an empty canvas and see a work of art? Or sit in silence and hear a song that’s never been written? Or gaze at a red planet and see a laboratory on wheels? We make tools for these kinds of people.While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.
Think Different
 

Tros Radar

Vandaag voor de zoveelste keer Apple in de uitzending over de slechte service.  Natuurlijk kan de zuinige Hollander geen Apple Care betalen.  Maar wat me het meeste tegenstaat aan dat verhaal is dat ze Apple niet beboeten. Als ze dan al zeggen dat Apple zich niet aan de regels houdt, leg ze dan een boette op van een paar miljard, waar is de Europese commissie bang voor. Bang dat Apple met al hun miljarden Europa in een keer failliet kan laten gaan?
De voorbeelden, iemand met een IMac G5 dat ding is nu 8 jaar oud, op het beeldscherm na deed hij het wel nog steeds en welke PC doet het nog na 8 jaar. Bovendien zat er een gratis reparatie op, want wat was er met die G5 aan de hand. De condensators gingen uitlopen. En daar kreeg je een gratis nieuw moederbord voor ingezet. Dus Hertzberg wel met beter voorbeelden komen.
Er was nog een vrouw die een Macbook pro van een lagere kwaliteit had gekregen, nu ik had er een gekregen van een betere kwaliteit. Heel simpel ik had alle nieuwsgroepen gevuld met de vraag "Is Apple a Criminal Organisation"  en prompt kreeg ik een nieuwe, niet helemaal prompt, want de boeven van Apple -Nederland probeerde er nog onderuit te komen. Tja in Amerika is Apple al 8 jaar het bedrijf met de beste service, in Europa halen ze dat niet, omdat de Europese importeurs, niet Apple gericht zijn.
Maar nogmaals leg Apple een boete op, 2 miljard per overtreding lijkt me redelijk, is Europa meteen uit de schuldencrisis

En hoe verder

Vanmorgen een bezorgde Apple- monteur aan mijn deur, die mijn MBP kwam ophalen voor een reparatie. Hij vreesde dat het nu slechter zou gaan bij Apple.
Ik ben die mening niet toe gedaan.

Toen Steve in 1997 terug kwam, was het eerste wat er gebeurde, de computer een ander uitzien te geven. Een jonger image. De Blue Berry werd geboren en deze computer werd een succes. Het idee was, om de computer het centrale punt te maken, van je media producten. Sony vond de MP3 speler uit, maar Apple luisterde naar zijn gebruikers, en maakte de IPod. De IPod evalueerde onder de aanwijzingen van de gebruikers, naar de IPod Touch. Smartphones bestonden ook al. Het nadeel van de IPod touch was, dat je er alleen maar mee kon werken, als je draadloos internet in de buurt had, dus de IPhone was een logisch gevolg, om dat probleem te verhelpen.

De laatste keynote laat duidelijk zien, dat Apple luistert naar zijn gebruikers. Op internet doken modellen op van de IPhone 5 het nieuwe model, was een teleurstelling voor de meeste IPhone 4 gebruikers. Apple luisterde, never change à winning team. De 4 kreeg een S en de inhoud werd verandert.
Zolang Apple blijft luisteren naar zijn gebruikers, zal het bedrijf niet ten onder gaan en alleen maar groeien.
Wij gebruikers hebben het voor het zeggen bij Apple en dat zorgt voor het succes.
Er zijn zoveel voorbeelden voor te geven. Toen Apple met Intel kwam, kreeg de gebruiker 6 jaar de tijd om zijn software aan te passen. Als Windows met nieuwe systeem software komt, werkt geen enkel programma meer van het oude systeem.
Zo is het met alles, de gebruiker staat centraal.
Vandaag koop ik de Apple TV, het stokpaardje van Steve en het beste voorbeeld van het centraal staan van de klant.


Steve zit nu in "The Cloud" en ziet dat het goed is.