Apple Gebruikersgroep Limburg

AppleTV 4

Gisteren 7 november 2015, de Apple TV gekocht, bij de MediaMarkt. in Heerlen. Je merkt dat het PC mensen zijn, toen ik informatie vroeg, moest hij gaan kijken op de site bij Apple, ik dacht dat kan ik zelf ook. Een gesprek voeren met die man ging ook niet, toen ik tegen hem zei dat ik het volgend jaar een MacBook wilde kopen, mits er een snellere processor in zit, gaf hij geen krimp, volgens mij hoorde hij het in Keulen donderen. Welke ik moest hebben, de 64 of de 32, waarop ik stoer antwoordde de 64, goh dat weet hij wel, valt weer mee. Het verschil is 60 euro en moet je het daarvoor laten. Je weet hoe het is met Apple. binnen de kortste keren is 32 te klein en dan moet je toch die grote aanschaffen.

In de verpakking vindt je wel een lighntning kabel, maar de oplader ontbreekt, volgens mij gaan ze er vanuit dat je of een IPad, IPhone, of een Mac hebt. En wat kost nu een opladertje voor Apple. Voor dat bedrag had het er bij moeten zitten.
Installeren is een crime. De App remote is nog niet geüpdatet voor de de Apple TV4 een grote nalatigheid als je het mij vraagt. Ik heb maar meteen gevraagd of ze soms gek zijn, bij Apple om dat niet te doen, ik ben IOS tester, dus dat berichtje is snel geschreven. Streamen van muziek naar Apple TV4 gaat niet goed, hij pakt steeds een ander nummer en geeft een of andere foutcode.

De programma's zijn summier een indeling tussen gratis en betaald vind je niet. Ook de genres zijn ver te zoeken. Blijkbaar zijn er te weinig Apps. Zoeken is een crime, het zelfde als het installeren lettertje voor lettertje. Een remote op de IPad met een toetsenbord zou welkom zijn.
Wat ik ook een groot nadeel vind is dat er geen digitale geluidsuitgang meer op zit. Nu moet altijd je TV aanstaan als je muziek wilt streamen, niet erg milieu bewust.

Voor sommige Apps heb je toch een controler nodig, daar is de afstandbediening te summier voor.
Screamen van je eigen gekochte muziek gaat met horten en stoten en is niet naar te luisteren. En ik heb draadloos 201,5 MB down en 21,6 up gemeten met een speedtest App, dus aan mijn snelheid kan het niet liggen.

Al met al is dit product te vroeg in de markt gezet, het is niet af. Amateuristisch als je het mij vraagt. Apple TV is nog steeds een hobby object van Apple.

Foto's laat Macbook Pro Crashen

Had ik gisteren in het Park waar ik kom in een vogelkast een Valk gefotografeerd. Ik heb een Nikon 800E het objectief was een 70-200. Ik fotografeer altijd in RAW. De kast stond te ver weg om de valk groot in beeld te krijgen. Maar goed met een Nikon 800E met zijn 36 MGP kun je wel wat bijsnijden om toch nog een duidelijke foto te krijgen.
Wat voor elk programma een fluitje van een cent is, is dat niet bij Foto's, Als je het doet crasht de computer. hij doet niks meer. Het enige wat je kunt doe is de computer uit zetten en opnieuw op te starten.

Sinds Steve Jobs er niet meer is, is de visie weg, bij Apple. Geen kwaliteit meer in de programmering. Men moddert maar wat aan. Met laat iedereen die het wil mee testen, blijkbaar weet men het zelf niet meer. Als je commentaar een beetje brutaal is krijg je als antwoord dat men alleen nog maar commentaar in het Engels accepteert. Terwijl het altijd zo is dat je de grote internationale talen mag gebruiken. Zoals zijn Duits, Japans, Spaans Engels. Ik schrijf in het Duits.

Aperture wordt nu al verwaarloosd. Importeren via de SD kaart gaat niet meer. Apple heeft met Aperture een fantastisch mooi programma, maar met Foto's bereiken ze dat iedereen overstapt naar Lightroom. Lightroom werkt ook op een PC dus waarom nog zo'n dure Apple kopen als je de foto ook op een Acertje kunt bewerken.


_VCA3471

Gaat Apple toch de TV Markt op?


http://www.emerce.nl/nieuws/duitse-tvfabrikant-loewe-gered

S
oms zijn berichten opmerkelijk. Als je van plan bent om een TV te maken, dan zou het prettig zijn als je een fabrikant hebt die ze kan maken. Die ook over een netwerk beschikt om ze te kunnen repareren en te verkopen. Nu zijn het een voormalig topmanagers van Apple, maar dat is het achterdeurtje, om het nu niet groot in het nieuws te brengen. Loewe maakt mooie design TV' helemaal in de stijl van Apple.

Duitse tv-fabrikant Loewe gered

Een groep investeerders, bestaande uit Duitse familie-ondernemers en voormalige topmanagers van Apple en Bang & Olufsen, nemen belangrijke delen van de Duitse fabrikant Loewe over. Dat bedrijf is vooral bekend vanwege designtelevisies.
De continuïteit van het traditionele merk Loewe in Duitse handen is hiermee veiliggesteld, zo laat het bedrijf weten. Naast een nieuw hoofdkantoor in München blijven de ontwikkelingscentra in Kronach en Hannover bestaan, en andere centrale functies blijven in Kronach behouden.
In de toekomstplannen van Loewes nieuwe eigenaars staan smart home entertainment en digitale lifestyle-producten en de strategische samenwerking met de Chinese technologieleverancier Hisense centraal.
Vorig jaar ging het gerucht dat Loewe door Apple zou worden overgenomen. Daar blijkt dan toch een kern van waarheid in te te hebben gezeten, zij het dat Loewe niet bekend heeft gemaakt welke voormalige Apple managers bij de overname zijn betrokken.
In Duitsland zal Loewe van de beurs worden gehaald.

Zonder woorden

Nelson Mandela

Der Apple Check

En ook de Apple Check gezien op de ARD. Bij Apple hebben ze de slavernij niet afgeschaft, maar weer ingevoerd. 1 Euro per uur, melde de Duitse TV, nu zijn de lonen in Duitsland niet veel beter met hun 5 euro per uur, maar dat scheelt toch wel 4 euro, hoewel je in Duitsland wel geen maaltijd krijgt voor 60 cent. Maar goed het blijft slaven arbeid en de producten zijn veel te duur.

De Duitse consumentenbond had ook Apples met peren vergeleken, dus dat slaat ook nergens op. Laat een Apple nooit nat worden, want dan heb je het gehad. De Samsung deed het nog. De Apple niet meer.

En nog iets de medewerkers, gaven te weinig uitleg en men kreeg de indruk dat ze het zelf niet wisten, nu dat is bekent dat schijnt dus overal zo te zijn, maar jonge krachten zijn goedkoop en scholing kost geld en 1 T-shirt is goedkoop.

Maar goed we hebben nog altijd de Apple Gebruikersgroep Limburg.

Is dan nog iets positiefs, ja. Mensen waren gelukkig met een Apple product, dat speelde Samsung niet klaar.  En van chocola wordt je toch ook gelukkig en de slavenarbeid voor het maken van dat product is nog groter, dan hebben we zelfs met kinderarbeid te maken. Niet dat de houding van Apple goed praat, integendeel zelfs.

Apple was ook gebruiksvriendelijker. Ook dat wisten we al, de kenners van RWTH in Aken constateerde dat. Windows 8 viel door de mand. Dus dat jongetje dat bij DWDD komt is duidelijk omgekocht, maar dat is tegenwoordig ook de normaalste zaak.

Meer informatie  
vind je hier

Waarom mijn MacPro kapot ging

In April 2007 kocht ik de eerste MacPro Double Quad Core 3.0 van Nederland. Ik had gehoopt dat hij zeker 8 jaar zou mee gaan, Helaas ging hij na 5 jaar en 4 maanden kapot. Processor naar de knoppen. Een Apple monteur gebeld of reparatie mogelijk was. Dat wordt te duur verteld hij en ik heb me maar een nieuwe gekocht.
Wat te doen met de oude?

Ik besloot zelf op onderzoek te gaan, om te kijken hoe hij kapot is gegaan en ik denk dat ik het gevonden heb.
Bij IFixit gekeken of er een gebruiksaanwijzing was om hem te slopen. Die was er niet. Nu ben ik van beroep automonteur geweest, dus hoe ik dingen uit elkaar moet halen weet ik wel en ik heb ook het nodige gereedschap.
De harde schijven had ik er sowieso al uitgehaald en gebruikt in de andere computer. De houders kun je niet meer gebruiken, die zijn anders. DVD-speler eruit is ook niks aan, kun je er gewoon uittrekken, en ook de geheugen platen, bij 2 processors dus 2 stuks. De geheugenplaathouder is er ook zo uit en de procesoren zijn afgeschermd met een plaatje dat met magneetjes vast zitten op de voorste koeling en op de geheugenplaathouder. Om verder toekomen moeten de koelelementen van de 2 processors verwijdert worden. en daar moet je noal wat geduld voor hebben. De koeling is vrij hoog en van de 8 schroeven moet je er 6 blind er uithalen, ze zitten zo gemonteerd dat je ze niet kunt zien. Het duurde 3 dagen voor ik ze eruit had. 3 dagen? je je moet er de rust voor nemen. als je je begint te stressen, stop er dan mee, want dan lukt het niet, als je dan de dag erna weer probeert dan gaat het misschien wel.

schijfje zit scheef.
Toen ik de koeling-element er af haalde zag ik, dat tussen de koeling en de processor een schijfje en een schijfje zat er niet goed op. ze zitten er niet los tussen als je dat denkt. Bij de montage is er iets fout gegaan. Als een processor 5 jaar lang niet de koeling krijgt die hij moet krijgen, is het versluit natuurlijk te groot en geeft hij de pijp aan Maarten, helaas is dat dan wel buiten de garantie.

Als je de 2 koelelementen er uit hebt, dan pas kun je het schrootje van de voorste ventilator los maken. Een van de schroeven zit namelijk achter de koeler. Als ze dat anders hadden geconstrueerd, en dat had makkelijk gekund, dan zou het een stuk eenvoudiger zijn om de koelers van de processors te verwijderen.

Als de voorste ventilator er uit is, dan kun je het moederbord gaan losschroeven en de kabels loshalen om het te verwijderen. Om de kast zelf uit elkaar te halen, dat gaat niet zomaar. Het sluitdeksel had ik al gebruikt, zegt Greenpeace niet dat je alles moet gebruiken. Dus het hoogwaardig aluminium kun je dus overal voor gebruiken, roest niet, je kunt er dus nogaltijd een bloembak van maken.

In de kast zit nog altijd de voeding, die zit vast met tork-schroeven, terwijl de plaat waar de harde- schijven op vast zitten weer vastzit met Philips-schroeven. Het aantal verschillende schroeven moertjes dat gebruikt wordt voor de montage van de kast is idioot groot, bovendien zijn er ook nog grote gedeelten die die met popnagels vast zitten.

Een MacPro is duur in de aanschaf, hoogwaardige materialen gebruikt enz. enz. Maar de materialen zijn het vaak niet, het productie proces kost het geld. Wat opvalt is dat de schroeven die makkelijk te bereiken zijn moer vast zitten en deschroeven die moeilijk te bereiken zijn, draai je met de vingers los. Als het en auto was geweest, zou hij onder het rijden, de nodige schroeven zijn verloren.
Vanbuiten ziet het allemaal perfect en glimt uit, maar van binnen is het een puinhoop, als dat alles is wat de constructeurs in Cupertino kunnen bedenken, dan begrijp ik waarom Amerika in een depressie zit.

Het was inderdaad veel te duur om een processor of een moederbord te vernieuwen, maar dat komt alleen maar dat ze van construeren in het jaar 2007 geen kaas hadden gegeten.
Koelers moeilijk te bereiken schroeve. het scheve plaatje is duidelijk te zien
Apple bijna 2 maal rijker als Microsoft.

Het was al heel wat, toen Apple groter werd als Microsoft. Had diezelfde Microsoft Apple niet een lening gegeven om dat ze niet failliet gingen toen Steve Jobs terug kwam.
XOM het rijkste bedrijf ter wereld, werd ook ingehaald en nu doet Apple de volgende stap, ze zijn bijna 2 maal zo rijk als Microsoft. 

aandelen

Hoofdstuk 14

Hoofdstuk 14 gaat over Scully de vent die Apple naar de afgrond heeft geleid. En ik heb me toen in de jaren 80 aan die vent geregeerd en ik doe het nog steeds. Het valt me op dat ik het beeld wat ik toen van hem had ook in werkelijkheid zo was. Ein Lak-affen zou de Duitser zeggen. Het staat wel niet zo omschreven, maar toch het is een goede benaming. Hij begreep niks van het spel van hoe je mensen naar een hoger niveau bracht. Ze scholden elkaar voor rot, ook tegen Steve, en dat kon hij niet begrijpen dat je een directeur kon uitschelden, maar Scully begreep niet dat als je samen iets moet doen wat de wereld zou veranderen, dat je dan op het zelfde niveau van omgang moet zitten, Scully was de man van rangen en standen en dat werkte niet bij de Macintosh afdeling van Apple.
Scully zette de prijs van de Mac op 2500 dollar Dat was in Nederland bijna 11000 gulden inclusief BTW. Dat was een belachelijke prijs. De programmeurs wilde 1000 dollar minder. Scully luidde in 1983 de ondergang van Apple in.

Het boek van Steve II

Ik heb me dan het boek van Steve gekocht. The Dutch version, op de IPad. Want zo hoort dat. Zo heeft Steve het bedoelt. En op de IPad is het goed te lezen. Je moet wel het scherm op sepia zetten, dat is rustiger voor de ogen. Ik ben geen lezer, want door mijn dyslexie kan ik me moeilijk concentreren op de tekst, Maar desondanks ben ik toch al bij hoofdstuk 13 beland. Het boek is vlot geschreven, het leest makkelijk. Komt natuurlijk ook dat je op de IPad je eigen letter grootte kunt kiezen en het lettertype. Standaard staat hij op Paletino, dit is niet verwonderlijk, want deze letter is een schreef letter die door Apple is uitgevonden. Op de IPad kun je ook notities maken tekstgedeelten markeren en dat verzamelt hij netjes voor je. De versie voor de IPad is een goede keuze. Je moet wel een WIFI verbinding hebben, want de tekst staat niet op je IPad opgeslagen. Nu moest ik, afgelopen week naar de tandarts en mijn tandarts loopt altijd achter op haar schema. Nu had ik het boek ook op mijn IPhone gezet. Als je een bladwijzer legt, op de plek waar je op de IPad gebleven bent en je opent hem op de IPhone, dan staat hij op dezelfde bladzijde. Dan lees je op de IPhone verder, dat gaat goed, ook heel goed leesbaar. Ga je dan wee verder op de IPad, dan staat hij daar waar je op de IPhone gebleven was. Kan het nog mooier, bijna niet.
Lees dat boek, want het is echt de moeite waard!!!!!!!!

Het boek van Steve

Vandaag kreeg ik een mail van L1 een zeker Paul Versteegen, of ik even wilde terugbellen, het ging over de biografie van Steve. Och  dacht ik bij me zelf, komt die vandaag dan uit?

Het boeide me niet, als ik eerlijk moet zijn. De biografie, is iets voor PC mensen, die er uit kunnen lezen hoe je succesvol kunt worden. Ik een oude doorgewinterde Apple-gebruiker volgt Steve al vanaf 1983, de tijd van de eerste Mac. Wat zou dat boek me nog kunnen vertellen. Maar toch maar even gebeld.
Meneer Versteeg, vroeg me wat ik er van vond dat de Biografie nu uit komt. Mijn antwoord, daar ben ik niet bezig. Het werd stil aan de ander kant van de lijn, hij had een enthousiaste gebruiker verwacht. Ik vervolgde dat als ik het boek zou kopen, dat dit alleen maar de digitale versie kon zijn, voor op mijn IPad, want daar zou ik Steve, postuum, een plezier mee doen. Steve is dood, vervolgde ik, dat ligt achter me een Apple Gebruiker kijkt naar voren naar alle nieuwe dingen die er komen.
Of de Apple dealers het alleen recht had van de verkoop van het boek, vroeg hij. Nee, want je kun ook bij Bol.com en ik zag ook dat je hem bij Dynabyte kunt kopen, iedereen wilt een graantje mee pikken van het grote succes van apple terwijl ze als je bij dynabyte een computer wilt kopen ze met je naar de PC's lopen.
Hij wilde een interview met me bij IVIZI voor de deur. Daar trapte hij tegen het zere been van me. Ik ga toch geen reclame maken voor een verkoper die de klant niet in het midden zet. Die de filosofie van Apple aan zijn laars lapt, daar doe ik niet aan mee, zoek je maar een andere gek. Je kunt bij mij thuis komen. Hij stelde voor, om het bij Dynabyte te doen. Ik vroeg hem, sinds wanneer is Dynabyte Apple. Wat een rare figuren zijn er bij L1. Ik maakte een einde aan het gesprek, want ik krijg de kots van die PC gebruikers die evn een item willen maken en mee willen varen op het succes van Apple. Hij hing op.
Ik heb hem nog de volgende mail gestuurd.
In de jaren dat ik Apple heb en dat is vanaf 1983, heb ik ondervonden dat Apple de Gebruiker in het middelpunt zet. Dat doe ik ook. Ik ga nu lekker naar een man toe die mijn hulp nodig heeft bij het installeren van zijn IPhone met IOS 5. Veel belangrijker dan een interview met L1, want daar help ik niemand mee.
Deze handtekening heb ik er onder gezet. Leek me wel op z'n plaats.

Creatieve mensen hebben Apple

Vriendelijke Groeten
Vincent
http://www.applezuid.nlHere’s to the crazy ones.
The misfits.
The rebels.
The troublemakers.
The round pegs in the square holes.
The ones who see things differently.
They’re not fond of rules. And they have no respect for the status quo. You can praise them, disagree with them, quote them,      disbelieve them, glorify or vilify them. About the only thing you can’t do is ignore them. Because they change things. They invent. They imagine. They heal. They explore. They create. They inspire. They push the human race forward. Maybe they have to be crazy. How else can you stare at an empty canvas and see a work of art? Or sit in silence and hear a song that’s never been written? Or gaze at a red planet and see a laboratory on wheels? We make tools for these kinds of people.While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.
Think Different
 

Tros Radar

Vandaag voor de zoveelste keer Apple in de uitzending over de slechte service.  Natuurlijk kan de zuinige Hollander geen Apple Care betalen.  Maar wat me het meeste tegenstaat aan dat verhaal is dat ze Apple niet beboeten. Als ze dan al zeggen dat Apple zich niet aan de regels houdt, leg ze dan een boette op van een paar miljard, waar is de Europese commissie bang voor. Bang dat Apple met al hun miljarden Europa in een keer failliet kan laten gaan?
De voorbeelden, iemand met een IMac G5 dat ding is nu 8 jaar oud, op het beeldscherm na deed hij het wel nog steeds en welke PC doet het nog na 8 jaar. Bovendien zat er een gratis reparatie op, want wat was er met die G5 aan de hand. De condensators gingen uitlopen. En daar kreeg je een gratis nieuw moederbord voor ingezet. Dus Hertzberg wel met beter voorbeelden komen.
Er was nog een vrouw die een Macbook pro van een lagere kwaliteit had gekregen, nu ik had er een gekregen van een betere kwaliteit. Heel simpel ik had alle nieuwsgroepen gevuld met de vraag "Is Apple a Criminal Organisation"  en prompt kreeg ik een nieuwe, niet helemaal prompt, want de boeven van Apple -Nederland probeerde er nog onderuit te komen. Tja in Amerika is Apple al 8 jaar het bedrijf met de beste service, in Europa halen ze dat niet, omdat de Europese importeurs, niet Apple gericht zijn.
Maar nogmaals leg Apple een boete op, 2 miljard per overtreding lijkt me redelijk, is Europa meteen uit de schuldencrisis

En hoe verder

Vanmorgen een bezorgde Apple- monteur aan mijn deur, die mijn MBP kwam ophalen voor een reparatie. Hij vreesde dat het nu slechter zou gaan bij Apple.
Ik ben die mening niet toe gedaan.

Toen Steve in 1997 terug kwam, was het eerste wat er gebeurde, de computer een ander uitzien te geven. Een jonger image. De Blue Berry werd geboren en deze computer werd een succes. Het idee was, om de computer het centrale punt te maken, van je media producten. Sony vond de MP3 speler uit, maar Apple luisterde naar zijn gebruikers, en maakte de IPod. De IPod evalueerde onder de aanwijzingen van de gebruikers, naar de IPod Touch. Smartphones bestonden ook al. Het nadeel van de IPod touch was, dat je er alleen maar mee kon werken, als je draadloos internet in de buurt had, dus de IPhone was een logisch gevolg, om dat probleem te verhelpen.

De laatste keynote laat duidelijk zien, dat Apple luistert naar zijn gebruikers. Op internet doken modellen op van de IPhone 5 het nieuwe model, was een teleurstelling voor de meeste IPhone 4 gebruikers. Apple luisterde, never change à winning team. De 4 kreeg een S en de inhoud werd verandert.
Zolang Apple blijft luisteren naar zijn gebruikers, zal het bedrijf niet ten onder gaan en alleen maar groeien.
Wij gebruikers hebben het voor het zeggen bij Apple en dat zorgt voor het succes.
Er zijn zoveel voorbeelden voor te geven. Toen Apple met Intel kwam, kreeg de gebruiker 6 jaar de tijd om zijn software aan te passen. Als Windows met nieuwe systeem software komt, werkt geen enkel programma meer van het oude systeem.
Zo is het met alles, de gebruiker staat centraal.
Vandaag koop ik de Apple TV, het stokpaardje van Steve en het beste voorbeeld van het centraal staan van de klant.


Steve zit nu in "The Cloud" en ziet dat het goed is.


Steve Jobs Vertrekt

Vanmorgen keek op de twitter en las dat Steve Jobs stopt bij Apple. Dat wat we al sinds januari weten is nu een feit. Zou 24 augustus een toevallige datum zijn, nee ik denk het niet. Hij heeft 24 februari verjaardag en 24 augustus is een precies een half jaar later. Als je dat hebt wat Steve heeft tel je de manden niet de jaren, want die heb je niet meer. Hij blijft Voorzitter van de raad van toezicht verteld men dan. Dit is alleen maar bedoeld om het aandeel niet te laten kelderen. En mensen hebben de aangewoonte, om zich zelf nooit op te geven, zeker niet Steve Jobs. Mijn vader, die prostaatkanker had, gaf 3 maanden voor dat hij stierf zijn volkstuintje op, mat de optie dat hij terg kon komen als het hem beter ging.
Het aandeel keldert niet. In het begin een beetje, maar dan herstelt het weer snel. Ik denk dat alles in regels vast ligt in een soort testament , recept hoe het moet gaan bij Apple.. Steve heeft zijn droom verwezenlijkt, van een bijna failliet bedrijf, heeft hij het op een na rijkste bedrijf ter wereld gemaakt. Zijn "mothership" staat in de steigers en hij laat een gezond bedrijf achter.

Lion eerste indruk

Gisteren kwam die dan: Lion het lang verwachte nieuwe systeem van Apple. 4 Dagen te vroeg, want het Sterrenbeeld Leeuw, begint pas zondag.
Voordat je installeert, het volgende. Zorg dat je een TimeMachine Back-up hebt. Kijk of er nog Updates zitten op 10.6, want daar zijn misschien programma's bij die je nodig hebt voor het installeren van 10.7. Controleer of er fouten zitten in de harde schijf met het programma schijfhulpprogramma. Als dat zo is, haal ze er uit, met je installatie DVD van 10.6, kijk ook of de rechten in orde zijn. Ga naar systeemvoorkeuren en kijk bij inloggen, of bij de opstart, programma's automatisch gestart worden. Haal die er uit. En start de computer opnieuw op. Als dat allemaal gebeurd is, installeer dan 10.7.

Mocht er dan toch iets misgaan, dan kun je weer terug naar het oude systeem. Maak die keuze en begin overnieuw. Bij mij gaf hij aan, dat 10.7 er al opstond, dan blijft alleen, de schijf opnieuw formatteren over. En dan doet hij het.

Mail en launchpad, zijn voor mij de meest mooie verbeteringen.

Eindelijk af van de dock waar veel te veel instaat. Launchpad zou zo gemaakt moeten worden, dat die vast in beeld staat, en niet iedere keer moet worden opgeroepen. Ik ben het gestructureerde zo gewent van mijn IPad en IPhone, dat ze het hier ook vast er in moeten zetten. Voor 24 Euro krijg je heel veel fraais en ik heb 2 computers, dus voor mij is dat dan 12 euro.

In september houd ik een workshop over Lion, dus laat ik niet te veel kruit verschieten.
Draadloos internet is langzaam

Mijn internetsnelheid was de laatste tijd niet om naar huis te schrijven. Je hebt een aantal Devices, IPad, IPhone, IPod touch, Mac Pro en Macbook Pro, draadloze printer, 2 maal Airtunes.
die devices maken allemaal gebruik van mijn draadloos internet. Nu is het gemakkelijkste om te zeggen dat het aan Ziggo ligt, maar voor dat je dat doet, moet je eerst bij je eigen configuratie na gaan of wel alles goed staat.

Om te beginnen moet de Ethernetkabel tussen de airport extreme of computer en het modem een UTP 6 kabel of en UTP 5a kabel zijn. Een andere kabel kan geen hoge snelheden aan. De gele kabel die je tegenwoordig bij een nieuw modem van Ziggo krijgt is een UTP 5a kabel. een UTP 6 kabel kun je b.v. krijgen bij http://www.allekabels.nl/display.php?cat=191&group=109 in allerlei kleurtjes en maten.

dan ga je kijken of de instellingen van je computer en als je een airport extreme hebt, of deze goed staat

Je begint dus bij je computer.

Open systeemvoorkeuren ga naar Beveiliging en kies FireWall.
Haal linksonder het slotje er af door je computerwachtwoord in te tikken en als je die niet hebt gewoon op OK drukken.
Zet de FireWall aan als die nog niet aan staat. Ga naar geavanceerd en vink de onderste 2 hokjes aan. Druk op OK.

Sluit Systeemvoorkeuren af. Als je nu b.v. bij Ziggo gaat testen dan zie je dan je download sneller is. http://speedtest.ziggo.nl/

Nu kan er ook nog en foute instelling zitten in de Airport Extreme als je die hebt.

Wat kun je hier aan doen.

Start het Airport configuratie programma op. (Staat in de map Hulpprogramma's in de map Programma's) Selecteer de extreem en klik op Handmatige configuratie.

In het scherm wat je dan krijgt, kies je voor Draadloos.

Stel de Radiomodus in op 802.11a/n-802.11b/g

Zet het Radiokanaal op Handmatig en druk op Wijzig

zet het 5GHZ kanaal op 36 en het 2,4 GHZ kanaal op 11

Druk op Gereed

Druk dan onderaan in het scherm op "Opties draadloos netwerk"

Als je gebruik wilt maken van het 5GHZ verbinding dan klik je die aan, is niet nodig om een hogere snelheid te creëren
Zet de multicasting snelheid op "Hoog"

Klik Gebruik brede kanalen aan. Vink de rest niet aan.

Druk op "gereed" en daarna op "Werk bij". De Airport extreme wordt bijgewerkt en valt even uit, maar start vanzelf weer op.

Als je dan gaat testen is de snelheid weer normaal zoals het moet zijn.