Apple Gebruikersgroep Limburg

AppleTV 4

Gisteren 7 november 2015, de Apple TV gekocht, bij de MediaMarkt. in Heerlen. Je merkt dat het PC mensen zijn, toen ik informatie vroeg, moest hij gaan kijken op de site bij Apple, ik dacht dat kan ik zelf ook. Een gesprek voeren met die man ging ook niet, toen ik tegen hem zei dat ik het volgend jaar een MacBook wilde kopen, mits er een snellere processor in zit, gaf hij geen krimp, volgens mij hoorde hij het in Keulen donderen. Welke ik moest hebben, de 64 of de 32, waarop ik stoer antwoordde de 64, goh dat weet hij wel, valt weer mee. Het verschil is 60 euro en moet je het daarvoor laten. Je weet hoe het is met Apple. binnen de kortste keren is 32 te klein en dan moet je toch die grote aanschaffen.

In de verpakking vindt je wel een lighntning kabel, maar de oplader ontbreekt, volgens mij gaan ze er vanuit dat je of een IPad, IPhone, of een Mac hebt. En wat kost nu een opladertje voor Apple. Voor dat bedrag had het er bij moeten zitten.
Installeren is een crime. De App remote is nog niet geüpdatet voor de de Apple TV4 een grote nalatigheid als je het mij vraagt. Ik heb maar meteen gevraagd of ze soms gek zijn, bij Apple om dat niet te doen, ik ben IOS tester, dus dat berichtje is snel geschreven. Streamen van muziek naar Apple TV4 gaat niet goed, hij pakt steeds een ander nummer en geeft een of andere foutcode.

De programma's zijn summier een indeling tussen gratis en betaald vind je niet. Ook de genres zijn ver te zoeken. Blijkbaar zijn er te weinig Apps. Zoeken is een crime, het zelfde als het installeren lettertje voor lettertje. Een remote op de IPad met een toetsenbord zou welkom zijn.
Wat ik ook een groot nadeel vind is dat er geen digitale geluidsuitgang meer op zit. Nu moet altijd je TV aanstaan als je muziek wilt streamen, niet erg milieu bewust.

Voor sommige Apps heb je toch een controler nodig, daar is de afstandbediening te summier voor.
Screamen van je eigen gekochte muziek gaat met horten en stoten en is niet naar te luisteren. En ik heb draadloos 201,5 MB down en 21,6 up gemeten met een speedtest App, dus aan mijn snelheid kan het niet liggen.

Al met al is dit product te vroeg in de markt gezet, het is niet af. Amateuristisch als je het mij vraagt. Apple TV is nog steeds een hobby object van Apple.

Gaat Apple toch de TV Markt op?


http://www.emerce.nl/nieuws/duitse-tvfabrikant-loewe-gered

S
oms zijn berichten opmerkelijk. Als je van plan bent om een TV te maken, dan zou het prettig zijn als je een fabrikant hebt die ze kan maken. Die ook over een netwerk beschikt om ze te kunnen repareren en te verkopen. Nu zijn het een voormalig topmanagers van Apple, maar dat is het achterdeurtje, om het nu niet groot in het nieuws te brengen. Loewe maakt mooie design TV' helemaal in de stijl van Apple.

Duitse tv-fabrikant Loewe gered

Een groep investeerders, bestaande uit Duitse familie-ondernemers en voormalige topmanagers van Apple en Bang & Olufsen, nemen belangrijke delen van de Duitse fabrikant Loewe over. Dat bedrijf is vooral bekend vanwege designtelevisies.
De continuïteit van het traditionele merk Loewe in Duitse handen is hiermee veiliggesteld, zo laat het bedrijf weten. Naast een nieuw hoofdkantoor in München blijven de ontwikkelingscentra in Kronach en Hannover bestaan, en andere centrale functies blijven in Kronach behouden.
In de toekomstplannen van Loewes nieuwe eigenaars staan smart home entertainment en digitale lifestyle-producten en de strategische samenwerking met de Chinese technologieleverancier Hisense centraal.
Vorig jaar ging het gerucht dat Loewe door Apple zou worden overgenomen. Daar blijkt dan toch een kern van waarheid in te te hebben gezeten, zij het dat Loewe niet bekend heeft gemaakt welke voormalige Apple managers bij de overname zijn betrokken.
In Duitsland zal Loewe van de beurs worden gehaald.