Apple Gebruikersgroep Limburg

De krant De Limburger Op de IPad, veel geld voor veel amateurisme

De Limburger op de IPad.
Het werkt voor geen meter.

Hoezo?

Het ziet ontzetten amateuristisch en onprofessioneel uit.

De navigatie vergroten en verkleinen is overbodig en maakt niet gebruik van de mogelijkheden die de IPad kan bieden. Zie de mogelijkheden van de boeken die je met de computer App IBooks en die je dan in IBooks kunt lezen, een ander voorbeeld is de IPad App "Foto's", met 2 vingers een foto vergroten en ook weer verkleinen, dat zou met artikelen ook moeten.

Ik kan artikelen niet bewaren in IBook. Dat kan ik op de computerversie  wel, die kan ik wel op de computer zetten en dan in Voorvertoning lezen, omdat mijn ogen niet zo goed zijn, kan ik het artikel heel groot zetten.
De letters van pagina grote artikelen zijn onleesbaar voor mij, bij totale uitvergroting en ik heb nog wel een IPad met Retina beeldscherm.

Ik kan niet van uit een artikel, naar een ander gekoppeld artikel.
Als ik in een artikel zit, kan ik niet meer naar het overzicht van de pagina. De knop is wel aanwezig maar het werkt niet.
Ook de knoppen aan de zijkanten werken niet, zou je kunnen gebruiken om van artikel naar artikel te kunnen gaan.
Het uitgangspunt van de maker is niet het IOS Systeem, waardoor het een ouderwetse achterlopende bezigheid wordt om op de IPad de Limburger te lezen. Er wordt niet gebruik gemaakt van de mogelijkheden, die de IPad bied, Bovendien wil men de krant niet via KIOSK uitbrengen, dan vraagt Apple een deel. Men neemt op de koop toe, dat het product wat ze bij elkaar gefantaseerd hebben voor geen meter werkt en niet gebruik maakt van de mogelijkheden die de IPad te bieden heeft. Filmpjes om eens een voorbeeld te nemen, zou je kunnen afdraaien via je AppeTV als voor KIOSK gekozen was, of fotoseries, wordt dan een van de mogelijkheden. Fotograven worden tegenwoordig niet meer per foto betaald maar per project. (ik ken er een paar, want ze werken met Apple)
De Volkskrant doet dat duizend maal beter, maar heeft hem wel uitgebracht in Kiosk, daar moeten ze Apple een deel van betalen. MGL heeft gezocht naar de goedkoopste oplossing waar het meest aan te verdienen valt, dus niet via de App Store. Uiteindelijk zal deze goedkope oplossing duurkoop blijken te zijn.
Mensen zullen niet voor zo'n waardeloos product geld willen betalen.
Ik kan nu ook niet een losse krant kopen, dat kan bij de Volkskrant wel.
Ik kan maar op 1 device de krant lezen, dat is lastig als je een gezin hebt, het gaat niet meer dat je dochter de sportkrant pakt en moeder de politiek, en zelf de mode, je moet nu op elkaar wachten.

Een andere mooi tijdschrift op de IPad is
schaatsen.nl van uit de App store, of Allerhande van uit de KIOSK. dan kun je zien dat het ook anders kan (allebei gratis)
Het abonnementsgeld te verdubbelen is geen service, dat is volksverlakkerij en IPad onwaardig.
Maar ja Als je voor een PC geboren bent bereik je nooit een AppleDDL-20120707-00002HE003


Dagblad de Limburger brengt App uit

De Limburger/Limburgs Dagblad heeft een App uitgebracht voor de IPad. een mooie App waar het beeld de aandacht moet trekken. De App is nog niet officieel en is daarom nog gratis. je kunt hem hier downloaden