Apple Gebruikersgroep Limburg

Toegangscode IOS7 kwijt

Ik had mijn Iphone 4 uitgeleend aan Lukas-Jan S. Op een gegeven moment kwam hij terug met een toegangscode die ik niet wist met IOS 7. Je probeert wat codes en dan zegt hij Iphone is geblokkeerd of Iphone is Disabled. Vroeger was het na 10 maal fout, nu is het na 6 maal fout.
Maar eens contact opgenomen met Apple in de chat. Als je de toegangscode kwijt bent is het gratis. Ook als je Applecare hebt, in alle ander gevallen is het 35,- per advies. Dat betaal je bij de gebruikersgroep nog niet eens aan contributie per jaar. Dat is maar 30 euro, weer een reden te meer om lid te worden. Maar dit terzijde.

Wat moet je dus doen:
Zet je Iphone uit, dat doe je door de knop die boven op de Iphone zit net zo lang in te drukken tot de rode balk verschijnt van uitzetten.
Schuif deze balk naar rechts om hem uit te zetten. Bij het uit zetten verschijnt er een ronddraaiend cirkeltje, als dat weg is, is hij uit.

Sluit de USSB kabel van je Iphone op je computer aan en start ITunes.
Druk de homeknop van je Iphone in en sluit de USB-kabel aan je Iphone aan, houd de Homeknop ingedrukt.
Je Iphone start nu op en er verschijnt dit plaatje
iphone
Voor de Iphone 4 zie je een brede aansluiting. Je kunt nu de Telefoon herstellen en je reserve kopie terug zetten. Via de installatie procedure kun je weer een toegangscode er inzetten, maar schrijf deze van te voren op zodat je hem niet vergeet.
Zorg wel dat je Ipad, Iphone, of Ipod Touch goed opgeladen is.
Voordat je hulp krijgt bij Apple heb je je serienummer nodig en het mailadres waarmee je geregistreerd staat.
Het serienummer staat normaal op de rekening, maar omdat mijn eerste Iphone 4 kapot was toen ik hem kreeg en ik van T-Mobile een nieuwe kreeg, stond dit serienummer niet op de rekening vermeld. Ik heb me een schermafdruk gemaakt van de gegevens van mijn mobile telefoon.
Zo doe je dat:

Instellingen > Algemeen > Info schuif het beeld wat omhoog zodat je serienummer in beeld komt. Druk nu homeknop en de knop die boven op het toestel zit om hem uit te zetten tegelijkertijd in. Hij maakt nu een schermafdruk. Deze schermafdruk vind je terug in je Foto album. Als je de telefoon aan de computer aansluit start hij meestal automatisch het programma „Fotolader” met dit programma kun je je foto’s van de Iphone op je Apple zetten. dus ook de schermafdruk van je serienummer.

Het herstellen van de Iphone 4 ging moeizaam, achteraf blijkt dat mijn Homeknop niet meer goed functioneert. Dus mocht je Luka-Jan S. in je leven tegen komen, kijk uit, en leen hem niks, want je krijgt het kapot terug, En door de voor mij onbekende toegangscode probeerde hij het te verdoezelen.