Rapid Weaver User Group

RapidWeaver6

Site ombouwen

Ik heb de site over Terwinselen Toen RW6 uitkwam werd duidelijk dat ik hem moest ombouwen, omdat de site voor 80% gemaakt was met Tabloom en dat werd niet meer ondersteunt in RW6.

Nu heb je meerdere stacks die Tabs maken. De stack van Yabdab was geen optie, want dit is de maker van Tabloom en die is onbetrouwbaar gebleken, doordat hij zijn klanten in de steek laat.

Ik heb gekozen voor de stack van Kuler. Kuler biedt naast een mooie layout ook nog dat elke tab in de url wordt aangegeven, dat is makkelijk als je mensen wilt attenderen op een bepaalt gedeelte in de pagina, dat was een echt gemis in het verleden. Wat ook mooi is, is dat de tabs los staan van het venster. Je krijgt als het ware een knop waar je op duwt om een gedeelte op te roepen.

Enkele bugs in RapidWeaver
Als je een tijdje bezig bent, dan gaat opeens niks meer. je kunt geen stijlen opslaan en je kunt geen kleur meer veranderen. Ik keek mijn intern geheugen, maar die stond nog steeds op 16gb vrij. Dus daar kon het niet aan liggen. Je moet dan RW6 afsluiten en weer opnieuw opstarten en dan doet hij het weer. Het euvel zat ook al in RW5, dus niks nieuws onder de zon.

Vroeger kon je niet exporteren voordat je de je ontwerp gesaved hebt. Nu vraagt hij niet meer heb je gesaved. Heb je dat niet gedaan, dan publiceert hij de site niet helemaal. Ook een gebrek in het programma.

Bij sommige servers, moet je nog steeds testen of er ook wel een verbinding is, als je niet test, doet hij niet publiceren.

Het hele banale wat ik heb meegemaakt nadat ik 3 dagen bezig was, kon hij opeens niet meer saven, de schrik slaat je om het hart.
Maar er staat gelukkig een optie dat je het ontwerp kunt dupliceren., dat maar gedaan, toen ik het document dichtmaakte, kwam hij automatisch met de optie om het document te dupliceren. Blijkbaar hebben ze al hun miskleunen al ingebouwd en daar de oplossingen bij ingebouwd. maar als je de miskleun kent, zou je dan niet beter de miskleun kunnen oplossen inplaats van gaten vullen.

Versie 6.07

Vandaag zitten we op RW 6.06 maar in 6.07 gaat het een en ander veranderen. dan heb je 5 niet meer nodig om een een oude site te exporteren. Je moet er wel opletten dat de plugins die je gebruikt in 5 ook werken in 6. Een voorbeeld van een plugin die niet werkt in 6 is Tabloom.

Hieronder het bericht van Real Mac

Hi Guys

We’ve been busy working on RapidWeaver 6.1, however some of the changes we’ve been planning at big ones that’ll help a lot of folks - so we’re shipping them sooner, in a 6.0.7 update!

RapidWeaver 6.0.7 gains the ability to open RapidWeaver 5 project files directly - RapidWeaver 6.0.7 copies the .rwsw file to a new (upgraded) .rw6 project file alongside the original for use in RapidWeaver 6. No need to export the project from RapidWeaver 5

You’ll need to still ensure that your plugins are migrated (either via the RapidWeaver menu or manually installed from the relevant developer).

We’d really like your feedback on how this feature works for you - so we’re releasing a beta today for your feedback. If you’re not happy with the risks of installing pre-release software you should wait for the final 6.0.7 build.

If you run into any _new_ issues or bugs with the RW5 document upgrading please email us: rapidweaver@realmacsoftware.com.

Rapidweaver 6 map staat heel ver weg

In RapidWeaver 6 zitten van die domme fouten, hij wil steeds plugins updaten, dat voer je dan uit en dan komt hij toch weer met de vraag update de plugin. Om van die kwaal af te komen wil ik de plugin verwijderen uit de map, maar waar staat dat rot ding. Na wat zoeken heb ik hem gevonden. Let op:

thuismap/Bibliotheek/Containers/com.realmacsoftware.rapidweaver6/Data/Libary/Aplication Support/Rapidweaver

De bibliotheek van je thuismap staat onzichtbaar op de computer. In de Finder ga je naar “Ga” en drukt op de alt knop, de Bibliotheek verschijnt in het rijtje.

Rapidweaver 6 perikelen

Installeren van Rapid Weaver 6 is te moeilijk. Dat had eenvoudiger gekund. De mensen die in de App store de RapidWeaver 5 hebben gekocht, worden in de steek gelaten, want daar zit de update naar 5.4 niet op, dat had beter gekund. Je kunt de 5.4 wel downloaden, maar dan moet je eerst de 5 van de App store verwijderen, denk je dan, niet doen, want dan gooi je ook automatisch alle stacks en plugins en thema’s weg, de 5.4 moet je in een mapje zetten, want ze kunnen elkaar niet overschrijven. Ik heb ze in de Application map van de gebruiker gezet. Hij verschijnt dan wel niet in Launchpad, blijkbaar kan hij niet 2 dezelfde programma’s op de Launchpad zetten. maar je kunt hem wel in de dock zetten.

In 5.4 moet je alles wat je van derden hebt , gaan updaten, want het gross werkt niet meer in 6. Je hebt dan altijd weer van die makers die daar een slaatje uit slaan en dan met een nieuwe versie komen die je dan weer moet betalen. YabDab hanteert deze zeer verwerpelijke methodes. Maar daar werkt ook niks van een Agenda stack gekocht voor veel geld. Die niet werkt, en als je er dan mailtje schrijft doen ze net alsof ze geen antwoordt van mij gekregen hebben en dan zeggen ze helaas antwoord je niet meer dus het probleem zal wel opgelost zijn. Ze zeggen eigenlijk, wij sukkels kunnen je probleem niet oplossen, dus zoek het je maar uit. YabDab had ook ooit Tabloom gemaakt, ondersteunen ze niet meer. heb ik in al mijn sites gebruikt. Dus wil ik 6 gebruiken kan ik al die sites gaan ombouwen, met een stack van hun. Daarom doen ze het ook. Dollars telt alleen bij YabDab. De klant daar vegen ze de vloer mee aan.
Ze hebben het geld teruggestort van de stack. Ik had liever gehad dat ze een 6 versie van Tabloom hadden gemaakt, of het Agenda probleem opgelost hebben, maar blijkbaar komen ze niet verder dan het eiland Amerika.
Dus laat je niet verleiden om van deze makers iets te kopen.

Er bestaat ook nog de plugin
Tabmate van CosCulture deze nemen wel de moeite om hun plugins op te waarderen zonder daar geld voor te vragen.

Als je dan exporteert naar 6 laat hij zien wat niet werkt.

Uploaden naar internet bleef 6 hangen. De site stond er wel op, maar halverwege gaf hij de brui er aan.

Nee echt een zee amateuristische update. zeker omdat de meeste plugin makers er niet klaar voor zijn.

Had veel beter gekund.