Rapid Weaver User Group

Site ombouwen

Ik heb de site over Terwinselen Toen RW6 uitkwam werd duidelijk dat ik hem moest ombouwen, omdat de site voor 80% gemaakt was met Tabloom en dat werd niet meer ondersteunt in RW6.

Nu heb je meerdere stacks die Tabs maken. De stack van Yabdab was geen optie, want dit is de maker van Tabloom en die is onbetrouwbaar gebleken, doordat hij zijn klanten in de steek laat.

Ik heb gekozen voor de stack van Kuler. Kuler biedt naast een mooie layout ook nog dat elke tab in de url wordt aangegeven, dat is makkelijk als je mensen wilt attenderen op een bepaalt gedeelte in de pagina, dat was een echt gemis in het verleden. Wat ook mooi is, is dat de tabs los staan van het venster. Je krijgt als het ware een knop waar je op duwt om een gedeelte op te roepen.

Enkele bugs in RapidWeaver
Als je een tijdje bezig bent, dan gaat opeens niks meer. je kunt geen stijlen opslaan en je kunt geen kleur meer veranderen. Ik keek mijn intern geheugen, maar die stond nog steeds op 16gb vrij. Dus daar kon het niet aan liggen. Je moet dan RW6 afsluiten en weer opnieuw opstarten en dan doet hij het weer. Het euvel zat ook al in RW5, dus niks nieuws onder de zon.

Vroeger kon je niet exporteren voordat je de je ontwerp gesaved hebt. Nu vraagt hij niet meer heb je gesaved. Heb je dat niet gedaan, dan publiceert hij de site niet helemaal. Ook een gebrek in het programma.

Bij sommige servers, moet je nog steeds testen of er ook wel een verbinding is, als je niet test, doet hij niet publiceren.

Het hele banale wat ik heb meegemaakt nadat ik 3 dagen bezig was, kon hij opeens niet meer saven, de schrik slaat je om het hart.
Maar er staat gelukkig een optie dat je het ontwerp kunt dupliceren., dat maar gedaan, toen ik het document dichtmaakte, kwam hij automatisch met de optie om het document te dupliceren. Blijkbaar hebben ze al hun miskleunen al ingebouwd en daar de oplossingen bij ingebouwd. maar als je de miskleun kent, zou je dan niet beter de miskleun kunnen oplossen inplaats van gaten vullen.