Rapid Weaver User Group

Ik zag op Internet dat er in Nederland weinig meer te vinden is voor Rapid Weaver ondersteuning. RapNed is gestopt zag ik. Nu kan ik wel een Usergroup beginnen maar alten we eerst onder Apple Gebruikersgroep Limburg kijken of daar wel belangstelling voor is. het mail adres is:

rapidweaverusergroupnederland@gmail.com


software

De mensen van RealMac Soft die RapidWeaver maken.

(L-R): Nik Fletcher (PR Ninja), Ben Counsell (Web Guru), Daniel Counsell (Big Chief), Aron Carroll (Web Guru) and Danny Greg (Cocoa Junior).

Wat is RapidWeaver?

RapidWeaver is een zeer eenvoudig programma, voor het maken van internet pagina’s. Je hoeft je niet te bekommeren over onderlinge links van de pagina, dat doet het programma voor je. Het programma werkt met zogenaamde plugins. wil je een pagina maken met tekst en plaatjes zoals deze pagina, dan is daar de plugin StyledText voor. Ze is er een plugin voor een weblog, filescharing, een formulier, voor HTMLcode, voor een pagina van buiteaf in je pagina te plaatsen, Movie album, Fotoalbum, Quicktime en om door te linken naar een ander pagina. Ook zijn er plugins te krijgen van andere uitgevers, een van die uitgevers is Yourhead. YourHHead maakt de plugin Stacks. Deze plugin heeft voor een revolutie binnen RapidWeaver gezorgd. Nu is het mogelijk om op een site verschillende bewerkingen te laten doen. Om een voorbeeld te noemen een film en een slideshow op een pagina, samen met een tekst.

Het programma werk met Thema’s voor je lay-out. In de nieuwe versies vanaf Rapidweaver 3.6 zijn de thema’s zelf heel gemakkelijk te veranderen, zonder dat je verstand moet hebben van CSS.
Er zijn ook Thema’s te koop bij mensen die die apart voor RapidWeaver maken.